»Bliv lykkelig nu!« Sådan bliver der lokket med lykken på mange magasinforsider, på SoMe og andre platforme, vi færdes på, men er lykken nu også en permanent tilstand? Noget vi kan blive, hvis bare vi beslutter os nok for det? Det spørgsmål stiller musiker Michael Vesterskov, der er aktuel med 9 musikfortællinger på albummet Lykkestrejf. Og i løbet af fortællingerne kredser han om svaret.
– Vi higer efter lykken, skal helst tage os lykkelige ud og føler os forfejlede, hvis ikke vi er lykkelige. Ugeblade, magasiner og livsstilsprogrammer er fyldt med jagten på lykke. Men ingen har fundet formlen endnu. På et tidspunkt satte mig for at undersøge fænomenet lykke og faldt over filosoffen Arthur Schopenhauers forslag om, at man i stedet for at prøve at blive lykkelig og være glad hele tiden, måske hellere skulle prøve at være mindre bedrøvet. Netop den sætning kunne jeg selv bedre leve op til, og jeg slap for det pres at skulle være lykkelig/glad hele tiden, fortæller Michael Vesterskov.
Gammeldags udgivelse byder på livsgnist
Med albummet Lykkestrejf går Michael Vesterskov imod tidens tendenser, hvor singler og ep’er for det meste sætter dagsordenen.
– Det er gammeldags og fuldstændig ’out of time’ at udgive et album, men nu hvor podcasts er blevet så populære, er der forhåbentlig rum for musikfortællinger med plads til både musik og ord fortalt som fortælling, og et album, man lytter til fra start til slut uden pause, siger Michael Vesterskov.
Lykkestrejf-albummet er længselsglimt. Længsel efter det, der får livet til at skinne. Et længselshjul, som lytteren får sine egne billeder på.
– Det er strejf af ‘lykke’, jeg beskriver i musikfortællingerne – dem, der gør livet større, og de mørke, destruktive øjeblikke nemmere at komme igennem. Det kan være, at kærligheden viser sig ganske uventet som den kraft, vi ikke kan kæmpe imod. Eller vi oplever et øjeblik, hvor verden pludselig er umådelig smuk. Det får livsgnisten til at springe så højt, at verden lyses op. Dansen overtager, glimt af glemt venskab rammer øjnene, og drømme bliver igen mulige.
Endnu mere dybde efter hjerteoperation
Michael Vesterskov er kendt for sine eftertænksomme tekster og særlige tone og er på Lykkestrejf trådt endnu mere i karakter. Albummets første musikfortælling tager lytteren med på en inspirerende togrejse, hvor det føles som at sidde lige der på passagersædet på livets tog med Michael Vesterskov. Dybden er mere udtalt end tidligere, det samme er livsgnisten.
– Jeg har haft en oplevelse, som jeg tvivlede på, om det overhovedet ville være muligt at rejse sig fra igen. Efter en svær hjerteoperation grundet stress og et tempo jeg ikke selv kunne følge med i, opdagede jeg, hvor skræmmende tæt på døden, man befinder sig. Det fik mig til at tænke på de strejf af lykke, jeg har beskrevet i de 9 musikfortællinger på albummet. Netop dødens tilstedeværelse får livet til at være så meget stærkere, fortæller Michael Vesterskov.
Arrangementerne på Lykkestrejf er skabt i et samarbejde mellem den unge talentfulde musiker Eigil Pock-Steen Jørgensen og de musikere, Michael Vesterskov har samarbejdet med og indspillet mange albums med, blandt andre Bebe Risenfors og Samuel Hällkvist.
– Lige præcis den dynamik, der ligger i ideer fra helt unge musikere blandet med de mere rutinerede, har været meget givende for mig og skabt en nyt rum for melodierne og teksten, siger Michael Vesterskov.
Lyt til MICHAEL VESTERSKOV: LYKKESTREJF
UDKOMMER I OKTOBER
Download pressebilleder på westwood.dk
|